"Wit op de Berg"

Wit op de berg
Koen Vanmechelen
Koen Vanmechelen
Nick Ervinck
Nick Ervinck
Sjoerd Buisman
Couzijn van Leeuwen
Couzijn van Leeuwen
Couzijn van Leeuwen
Couzijn van Leeuwen
Nick Ervinck
  • Wageningen
23 jun 2013 tot 15 sep 2013
Koen Vanmechelen, Nick Ervinck, Sjoerd Buisman & Couzijn van Leeuwen

De expositie "Wit op de Berg" sluit inhoudelijk aan bij de 10e editie van "Beelden op de Berg", die wordt gehouden in Arboretum Belmonte, een paar minuten lopen van Galerie Wit. Voor de internationale tentoonstelling "Beelden op de Berg" kozen curator Koos Flinterman en co-curator Krijn Christiaansen twee actuele thema’s die zowel in de beeldende kunst als in de wetenschap een belangrijke rol spelen: authenticiteit en manipulatie. Een keur aan nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars en designers maakten daarvoor nieuwe werken rond het spanningsveld van het oorspronkelijke  en het gemanipuleerde. "Beelden op de Berg" wordt geopend op 14 juni en loopt t/m 15 september 2013.

Twee van de kunstenaars van "Beelden op de Berg", Koen van Mechelen en Nick Ervinck, tonen in galerie Wit werk dat direct verband houdt met hun presentatie in het Arboretum. Twee anderen, Sjoerd Buisman en Couzijn van Leeuwen, hebben zich bij hun werk in de galerie laten inspireren op het  thema "authenticiteit en manipulatie".

Te zien van  23 juni t/m 14 juli (do-zo, 13:30-17:30). Daarna tot zondag 15 september alleen op afspraak. De expositie wordt geopend op za 6 juli om 15:00 door Louise Fresco. Bij goed weer geeft zij een presentatie in het Arboretum, gevolgd door een receptie in de galerie. Bij slecht weer zal de hele opening zich afspelen in de galerie. Voor afspraken: tot 8 aug bel 0621712810 (Nico van Breemen); na 8 aug bel 06284310880 (Barbara van Breemen).