Onze keuze...2017

Sébastien Smeur
Manju Sharma
Freerk Wilbers
Louise Harley
Karel Leusink
Karel Leusink
Manju Sharma
Sébastien Smeur
Louise Harley
Indré Urbonaité
  • Wageningen
26 nov 2017 tot 17 dec 2017

Veel later dan gepland openen we het seizoen: 
Zondag 26 november 15:30 -17:30 uur

Met 2017 ..onze keuze,
werk van zes dit jaar afgestudeerde, maar niet meer piepjonge kunstenaars.

Alle zes kozen ze naast of zelfs na een andere carriere bewust voor de kunst.

Manju Sharma
Indré Urbonaité
Freerk Wilbers
Karel Leusink
Sébastien Smeur
Louise Harley

“Vertekenen’ noemt Karel Leusink (Artez Enschede) het in ongewoon perspectief of vanuit ongebruikelijk standpunt weergeven van de werkelijkheid. Met zijn ‘vertekeningen’ volgt hij de kinderlijke wens om alles tegelijkertijd te zien en mee te maken.

Met weinig kleur en veel licht weet Manju Sharma (HKU) in kleine, krachtige schilderijtjes haar herinneringen op te roepen, en geeft de kijker haar bijbehorende fysieke ervaring erbij cadeau.

Freerk Wilbers’ (KABK) vaak grote, complexe installaties ontstaan op een associatieve, intuïtieve en open manier. Van hem kunt u bij ons een klein, gelaagd en sterk conceptueel werkje horen en zien.

In haar landschappen gebruikt Louise Harley (KABK) de spanning tussen de tweede en de derde dimensie, en hoe de visuele ervaring van het beeld haar beroert. Een landschap wordt een bos en het bos wordt een bijna levensgrote boom: een individu dat men op diverse manieren kan beschouwen.

Sébastien Smeur (KABK) benadert het klassieke portret op nieuwe wijze. Door de onderdelen van het menselijk gezicht in papier uit te snijden, over elkaar te leggen en minimaal ten opzichte van elkaar te verschuiven onderzoekt hij de uitstraling en de “gelijkenis” van het portret. Al doende speelt hij een spel met dimensies.

Indré Urbonaité (KABK).  In landen waar het principe “onschuldig tot het tegendeel is bewezen” niet wordt gehanteerd, presenteren pers en media vaak uitbundig portretten van verdachten vòòr en tijdens hun proces. In ‘State of Shame’ toont Indrė Urbonaitė (KABK) de verwoede pogingen van deze verdachten om hun identiteit te verbergen.

 

Wees Welkom!