'natuurlijk!'

herman de vries, 1995, aegopodium. ettersburg, nach einer idee goethes, 73 x 102 cm
Anne Geene, 2013, Naar Mendel, stamboom 4, digitial print op A4, oplage 10
herman de vries, 2010, curves, molinea cearulea,  plant materiaal/papier 73 x 102 cm
herman de vries, alle blätter von einem zweig, ginkgo biloba
Anne Geene, ‘Alfabet’ (2016), digital print, opl. 8, 30 x 40 cm
herman de vries, 2009, alle blätter von einer pflanze, blaue lactuca
Anne Geene, 2016, Devaluation of luck 2
  • Wageningen
22 apr 2018 tot 27 mei 2018
Duo- expositie Anne Geene en herman de vries

Deze duo-expositie brengt de oude meester herman de vries en de jonge fotograaf Anne Geene samen. Beiden werken met materiaal gevonden en verzameld in de natuur, maar zij doen dat op heel verschillende wijze.

Voor  herman de vries 'is natuur kunst’: hij presenteert elementen uit de natuur zo eenvoudig en onopgesmukt mogelijk en blijft onzichtbaar in zijn werk. Hij zegt dan ook “i have nothing to say, it is all here”. Zijn  inrichting van het Nederlands paviljoen op de Biënnale van Venetië 2015 werd met name door buitenlandse recensenten beoordeeld als een van de beste landenpresentaties.
Anne Geene zoekt, bestudeert, en fotografeert planten, dieren en dingen. Als een bioloog beschrijft en documenteert ze het materiaal, verdiept zich in de literatuur en publiceert haar bevindingen. Maar terwijl een bioloog t conclusies uit waarnemingen in verband brengt met bestaande wetenschappelijke kennis en inzichten, gaat Anne Geene bijna uitsluitend af op visuele kenmerken. De verbluffende en hilarische resultaten daarvan leverde haar de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2018 op, van de jury én het publiek.

natuurlijk! werd op 22 april om 15:30 u geopend door Auke-Florian Hiemstra, kunstliefhebber, biologie student  en enthousiast en bevlogen medewerker van Naturalis.

 

Deelnemende kunstenaars: