Ground Control of het verlangen om te zweven

LENNEKEN VAN DER GOOT,  ANDRE PIELAGE
Lenneke van der Goot
André Pielage, 2018 "Saut dans le vide", gegoten aluminium & flock blauw, 32 x 30 x 28 cm
André Pielage, 2018
Lenneke van de Goot
Lenneke van der Goot
Lenneke van der Goot
André Pielage, 2016
Lenneke van der Goot
André Pielage, 2018
  • Wageningen
3 mrt 2018 tot 8 apr 2018
André Pielage en Lenneke van der Goot

Eerste Paasdag zijn we geopend!
Tweede Paasdag gesloten.

De Gelderlander, 10-3-2018: "Een spannende tentoonstelling die de toeschouwer laat delen in het velangen te zweven. Om te verdrinken in het diepste blauw, en te dwalen door de grensgebieden, die orde en chaos verbinden. Waar verbeelding en waarneming elkaar doordringen, wordt kijken een genot."

Het werk van André Pielage drukt een verlangen uit, een mentale kracht of, zoals hij het noemt, een poëtische ruimte. Pielage speelt in zijn sculpturen en installaties met aspecten van afwezigheid. Hij hanteert daartoe diverse materialen en ongebruikelijke technieken en wel op zo’n  indringende wijze dat het gevoel van afwezigheid zich vast zet in je hoofd. Sinds enige tijd doemen in zijn oeuvre regelmatig liggende figuren op, zelfportretten die zijn ontstaan vanuit zijn visie op zijn kunstenaarschap, en op hoe hij zich als mens verhoudt tot de wereld.

In de tekeningen van Lenneke van der Goot speelt de balans tussen chaos en toeval enerzijds en gecontroleerde handelingen anderzijds een rol. De toeschouwer wordt continu op het verkeerde been gezet en vraagt zich af of het gaat om een werkelijk ruimtelijke vorm of een suggestie daarvan. In haar zoeken, richtingloosheid en dwalen schuilt ook schoonheid, het uitgangspunt van de kunstenaar. Zij nodigt de toeschouwer uit om de realiteit op een andere manier te benaderen.

 

Deelnemende kunstenaars: